Vi anbefaler:

Menykaffe leverandør af kaffe

Shiellerup Kaffeservice

Kaffedrikke

Der findes et utal af kombinationer af alkohol og varm kaffe - nogle falder hel­digere ud end andre. De følgende opskrifter byder på nogle af de klassiske blandinger og giver det perfekte udgangspunkt for at finde din egen, personlige favoritblanding og smag.

Kaffedrikke

 

Kaffedrik #1  -  Kaffe-Cognac-køler (2 psn.)

Denne drink er skamløst dekadent - og ikke for dem, der tæller kalorier!

Ingredienser

  • 2,5 dl kold, stærk, mørk ristet kaffe
  • 0,8 dl cognac eller brandy
  • 0,5 dl kaffelikør (Kalua)
  • 0,5 dl piskefløde
  • 2 teskefulde sukker
  • 2,5 dl knust is
  • 2 kugler kaffe-is
  • chokoladeflager til pynt

Tilberedning

  1. Ryst eller blend alle ingredienser sam­men, bortset fra kaffe-isen
  2. Hæld drikken op i høje glas og anbring forsigtigt en kugle is i hver.
  3. Pynt med chokoladeflager, og server med en langskaftet ske.

 

Kaffedrik #2  -  Kaffe-Colada (4 psn.)

Denne kaffecocktail er en overdådighed af caraibisk smag. Man kan sagtens lave en kande nogle timer i forvejen og lade den fryse delvist, som en frossen Margarita, før den pyntes med masser af flødeskum.

Ingredienser

  • 4,5 dl kold, meget stærk kaffe
  • 0,5 dl Tequila (eller lys rom)
  • 0,5 dl Malibu l dl kokoscreme
  • 1/2 teskefuld vaniljeessens
  • 3,5 dl knust is
  • 0,6 dl flødeskum og ristede kokosnødflager som pynt

Tilberedning

  1. Alle ingredienser kommes i en blen­der og blendes ved højeste hastighed
  2. Serveres i høje vinglas
  3. Pynt med flødeskum, og drys ristede kokosnødflager på toppen

 

Kaffedrik #3  -  Kaffe Vermouth (2 psn.)

Vermouth er ikke nogen indlysende ledsager til kaffe, men smagsresultatet bliver godt, anderledes og sofistikeret. Brug lidt mindre, hvis du er usikker på smagen.

Ingredienser

  • 1,2 dl rød vermouth
  • 0,6 dl meget stærk, kold kaffe (espresso-styrke)
  • 2,5 dl mælk
  • 0,3 dl knust is
  • 2 teskefulde sukker kaffebønner til pynt

Tilberedning

  1. Alle ingredienser kommes i en cocktailshaker og rystes godt
  2. Serveres straks i cocktailglas eller drinksglas
  3. Pynt med nogle få ristede kaffebønner

Variation

Anden smag og konsistens kan opnås ved at variere de anvendte mælketyper eller ved at bruge en smule fløde i stedet for mælk. Det gør drikken fyldigere.

Kaffemandens tip!

Også i denne kombination kan mælkeprodukter have tendens til at skille i visse tilfælde. Det kan forebygges ved at bruge en lille smule mere sukker.

 

Kaffedrik #4  -  Kaffe-yoghurt (2 psn.)

Dette er i virkeligheden en variation over en "lassi"; den forfriskende yoghurtdrik man får på indiske restauranter. Den kan laves som enten en sød drik (tradi­tionelt med sukker og stødt kanel) eller en salt (med salt og en smule spids­kommen).

Ingredienser

  • 3,5 dl kop kold, sort kaffe
  • 3,5 dl yoghurt naturel
  • 4 teskefulde sukker
  • 1 knivspids stødt kanel (efter behag)

Tilberedning

  1. Læg alle ingredienser i en blender. og blend, til konsistensen er cremet.
  2. Servér med et drys kanel.

 

Kaffedrik #5  -  Jamaicansk sort kaffe (8 psn.)

Denne lækre udgave af sort kaffe rum­mer kun en anelse alkohol.

Ingredienser

  • l citron og 2 appelsiner, skåret i tynde skiver
  • 1,5 liter sort kaffe
  • lidt under 1/2 dl rom
  • 85 g fint strøsukker
  • 8 citronskiver til serveringen

Tilberedning

  1. Læg citron- og appelsinskiverne i en kasserolle. Tilsæt kaffen og varm op.
  2. Når blandingen er lige ved at koge, hældes rom og sukker i under grundig omrøring, til sukkeret er opløst. Tag omgående kasserollen af varmen.
  3. Mens kaffen stadig er meget varm, øses den op i glas og pyntes med en citronskive.

Kaffemandens tip!

I denne opskrift bruges varm kaffe af normal styrke. Enhver ristningsgrad kan bruges, men en mellemmørk ristning giver mere plads til citron- og romsma­gen, end en mørkristet kaffe gør.

 

Kaffedrik #6  -  Georgia'n Ginger, ingefær (6 psn.)

Denne drik er opkaldt efter staten Georgia som er kendt for sine ferskner.

Ingredienser

  • 1 dåse (450-500 g) skiveskårne ferskner i sukkerlage
  • 3 kopper stærk kaffe
  • 1/2 kop piskefløde
  • 1/2 spsk farin
  • 1/4 tsk stødt kanel
  • 1/8 tsk (en knivspids) stødt ingefær samt en lille strimmel appelsinskræl til pynt

Tilberedning

  1. Dryp fersknerne af i en si, og gem sukkerlagen
  2. Blend halvdelen af kaffen og fersknerne i en blender i l minut
  3. Pisk fløden i en ren skål, og pas på ikke at piske fløden for stiv
  4. Kom 1 kop koldt vand, sukker, kanel, ingefær og ferskenlage i en kasserolle, som bringes i kog over moderat varme. Skru ned for varmen og lad det simre i et minut
  5. Hæld de blendede ferskner og resten af kaffen i kasserollen, og rør godt rundt
  6. Serveres med en klat flødeskum på toppen, pyntet med et tyndt stykke appelsinskræl

 

Kaffedrik #7  -  Kaffe Normandiet (4 psn.)

Ligesom Washington State i USA er Normandiet kendt for sine æbleplantager og har lagt navn til mange retter med æblesaft eller æblesauce. Denne opskrift på en lækker kaffedrik med bid blander æblesmagen med krydderier.

Ingredienser

  • 2 kopper stærk, sort kaffe (espresso-styrke eller filterbrygget med 75 g/3 spsk kaffe pr. kop pr. liter/4 kopper vand)
  • 2 kopper æblesaft
  • 2 spsk farin efter behag
  • 3 appelsiner, skåret i tynde skiver
  • 2 små stænger kanel
  • en knivspids stødt allehånde
  • en knivspids stødte kryddernelliker
  • en stang kanel til serveringen

Tilberedning

  1. Bring alle ingredienserne i kog ved moderat varme. Skru derefter ned for varmen, og lad indholdet simre i 10 minutter
  2. Si væsken ned i en foropvarmet kolbe eller serveringskande
  3. Hæld op i cappucino-store kopper, og læg en stang kanel i hver, hvis det ønskes

Kaffemand.dk    •    Valnøddevej 3    •    4070 Kirke Hyllinge    •    +45 60 29 34 00    •    info@kaffemand.dk